HomeLook organizat

Un zambet curat cere cateva sacrificii

Like Tweet Pin it Share Share Email

Daca atunci cand ne gandim la un look organizat, analizam un accesoriu modern de imbracaminte, incaltaminte sau make-up, ei bine, inclin sa cred ca doar acestea nu sunt indeajuns pentru a finaliza acest aspect. Bunaoara, am intalnit persoane care aveau o atitudine perfecta din punct de vedere a tinutei, incepand de la haine, pana la simplele accesorii, curele, ceasuri, bratari, etc.

Insa ceva nu era perfect. Avea acel zambet sau doar prin discutie puteai observa oarece disconfort in cavitatea bucala. Dintii… Acestia erau de vina pentru tot esecul de colaborare. Nu stiu care ar fi problema unora insa mie sigur imi sare in ochi aspectul dintilor unor persoane cu care stau de vorba.

Stiu! Multi ar spune ca sunt oarecum frustrat insa mie imi displace enorm sa ”testez” respiratia unora care parca nu au auzit nicicand despre ingrijirea dentara. Pe undeva, tind sa le dau dreptate acelora care nu au primit educatia necesara pentru ingrijirea danturii. Insa toate acestea se pot repara mai devreme sau mai tarziu.

Se intampla ca datorita unor cauze mai mult sau mai putin placute sa ramanem fara oarece podoabe dentare. Canini, molari, premolari, toti pot suferi la un moment dat cateva transformari. Si atunci ne vedem nevoiti sa apelam la medicul stomatolog pentru a-si rezolva cat mai ”inedit” problemele cu privire la dentitie.

In cazul celor care inca mai au ceva dinti, si-ar putea imbogati podoaba interiorului gurii cu dintii cei demult pierduti si totodata mult asteptati. Cea mai inedita interventie pentru reimprospatarea danturii, este acum implantul dentar. Bine, asta doar daca nu exista alte cai de a repara fara aceasta interventie.

Insa prin implant dentar se garanteaza una dintre cele mai inedite interventii si un mod prin care pacientului sa i se redea acea siguranta si de ce nu, implinirea si increderea. Inainte de a se hotara pentru un implant dentar, oamenii se confrunta cu diverse intrebari:

[junkie-alert style=”yellow”]

Cat timp rezista implantul?

Dacă sunt îngrijite corespunzător (igienă riguroasă și vizite regulate la dentist), implanturile pot avea o durata de viața intre 10 și 30 de ani.

Alimentatia, dupa implant dentar, va fi normala?

Dupa insertia implantului dentar, alimentatia va fi una normală, fără nici un fel de restricții. Aceeași alimentație ca în cazul dinților naturali.

Avantaje

Avantajele implanturilor dentare sunt numeroase iar rata ridicată de succes le transformă în variante de protezare tot mai populare. Stabilitatea implanturilor dentare este reprezentată de inserția fermă, a acestora, în os, imitând cu fidelitate structura și funcția unității dentare înlocuite.

Osul, pus în sarcină, nu se va mai resorbi, fiind menținută dimensiunea de dinaintea pierderii dinților. Dinții vecini spațiului rămas după extracție nu vor mai migra și nici nu vor mai trebui șlefuiți, păstrându-se astfel integritatea acestora. Dinții antagoniști (pereche) celor protezați prin implanturi dentare nu vor mai egresa, extruda, păstrându-se, astfel, dimensiunea verticală de ocluzie. (felul în care se închide gura)

Senzația de forță masticatorie este mai puternică decât cea a punților dentare, sau chiar decât cea a dinților naturali. (implantul dentar este o anchiloza – stă direct în os spre deosebire de dinții naturali care au un sistem de ”suspensie” parodonțiu) Senzația de dinte natural, felul în care presiunea masticatorie este transmisă osului este identică dintelui natural. [/junkie-alert]

O alta modalitate pentru a beneficia de un look mai adecvat danturii este albirea dintilor. Tot ce inseamna ingrijire, zambet sau un suras, se poate reflecta din aceasta modalitate de ”fashion” a dintilor.

[junkie-alert style=”red”]

În ce constă o albire dentara?

Gelul profesional, pe bază de peroxid de hidrogen, curăță smalțul, integritatea acestuia rămânând intactă. Deoarece substanța organică are în compoziția ei o cantitate semnificativă de apă, după procesul de albire, se poate constata o sensibilizare a dinților, datorită deshidratării. Dar, acest pas nu este iremediabil.

Substanța organică a smalțului își va recăpăta, în timp, conținutul de apă. În perioada de rehidratare a smalțului, două săptămâni, după procedura de albire, nu se recomandă băuturile colorate. Dintele este expus repigmentării. [/junkie-alert]

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.