HomeHoinareli

Sejur in Argestru- Vatra Dornei

Like Tweet Pin it Share Share Email

Dupa toata patima de pe urma anotimpului rece, in sfarsit vine mult asteptata ocazie de a transforma trei zile intr-o vacanta. Cum tot suntem in concediu, ne hotaram ( eu si bineinteles ale mele, sotie si fiica) sa cautam la intamplare o locatie. Le cam luam la butonat si nu stim de unde sa incepem si unde sa ne oprim.

Cert e ca voiam cumva, ceva nou. In Vatra Dornei nu mai fusesem. Nici eu, nici sotia mea. Gata! Locatia era acceptata. Insa…unde? Cautam la intamplare si ceva ne face cu ochiul. O cabana parca desprinsa dintr-o poveste. Lacul din curte si vederea padurii muntoase cu brazi din spatele acesteia, ma duce cu gandul la copilarie, la liniste, inocenta si bucurie.

Undeva, in Argestru, inainte cu vreo doi kilometri de Vatra Dornei, se afla oaza de placere pe care o descriam mai sus. Cabana cu veverite ( caci asa se numeste locatia cu pricina) este locul in care evadezi din ganduri, pledezi ca vinovat in fata rasfatului si accepti sa crezi ca te afli in locul potrivit pentru tine.

Cabana cu veverite-Argestru-Vatra Dornei
Cabana cu veverite-Argestru-Vatra Dornei

Ce poate fi mai frumos decat oaza plina de viata si prospetime de pe malul Bistritei, in acompaniamentul firesc si tandru al naturii vesele si nerabdatoare sa-si intre in drepturi, acum, la sfarsit de aprilie.

Diminetile racoroase si cu ceata fac loc unor zile frumoase, insorite si calduroase”. Asa se spune prin randul oamenilor de la munte. Si intr-adevar, chiar asa a si fost. Cel putin in perioada cat noi am poposit aici. Diminetile reci cu ceva brumareala prin iarba faceau loc unor zile tocmai bune de pescuit, hoinarit si admirat minunatele peisaje de aici..

Dimineti la geam in Vatra Dornei
Dimineata…la cafea…
Pe lac
Dimineata ”brumarie” pe iaz…
Dimineata la Cabana cu veverite
Dimineata de aprilie la cabana

Nimic nu se compara cu hoinareala fara voie prin padurea salbatica, pe dealurile abrupte si pline de istorie. Casele vechi, batranesti, inca mai pot confirma faptul ca oamenii de aici au trait in liniste, dupa bunul plac, muncind si crescandu-si familiile in asentimentul bunului simt.

Vedere spre Vatra Dornei
Vedere cu fluturi spre Vatra Dornei

 

Sara pe deal...
Sara pe deal…
Casa batraneasca
Casa batraneasca

Astfel, locatia este una de vis, prin meritul si efortul unor oameni frumosi, harnici si disciplinati. Oameni care tin cu tot dinadinsul sa le descoperi zona, obiceiul si sa se asigure mereu ca te simti bine in ”curtea lor”. Am plecat intr-un tarziu, la sfarsitul putinelor zile de vacanta, sperand ca vom gasi mereu acolo, acelasi loc frumos, linistit si plin de viata ca si acum…

[junkie-alert style=”white”] PS: ”Cabana cu Veverite” este numele cabanei tocmai datorita prezentei veveritelor din spatiul special amenajat pentru atractia turistilor…

Veveritele de la cabana
Veveritele de la cabana

[/junkie-alert]

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.