HomeEvent

Imigrantii, eroii Festivalului de Film de la Berlin

Like Tweet Pin it Share Share Email

Dupa cum bine stim, Ursul de Aur al Festivalului de Film de la Berlin, a fost ciupit de un documentar. Fuocoammare, regizat de Gianfranco Rosi, prezinta asa cum bine evidentiaza drama imigrantilor in incercarea lor de a ajunge pe insula Lampedussa… Practic, filmul surprinde viata zilnica a locuitorilor de pe insula italiana si modul in care multi dintre miile de imigranti isi pierd viata pe mare, in incercarea lor de a ajunge aici.

Sper ca acest film va putea contribui la intelegerea faptului ca nu este normal ca oamenii sa moara venind la noi,

a spus Gianfranco pe scena de la Berin, la primirea trofeului…

Pe partea de film, jos palaria… In cealalta ordine de idei, asteptam cu interes si un regizor la fel de luminat, cu un film la fel de interesant si premiat, in care sa dezvolte si supunerile noastre, ale celor care suntem datori sa suportam aceste invazii.

[junkie-alert style=”grey”] Tocmai aici la Berlin, s-au petrecut fapte destul de crude. Terori demne de acei huni si cotropitori din timpuri vechi. Aici nu pot sa nu amintesc neplacuta zi din viata unei copile de 13 ani, Liza Fisenko( fetita unei familii de rusi muncitori in Germania/Berlin). Pe data de 13 ianuarie, aceasta a fost racolata in drumul spre scoala de sapte imigranti care au supus-o chinurilor si violurilor timp de 30 ore, aruncata in strada, dovada ca pentru acestia orice inseamna…mai nimic. [/junkie-alert]

[junkie-alert style=”red”] Sa nu uitam nici faptele petrecute in noaptea dintre ani, tot in Germania, in Koln, cand refugiatii cocolositi de marea si ocrotitoarea Doamna a Germaniei, au agresat sexual si au talharit zeci de femei… Sau romanul ucis in Italia de acei tunisieni, tocmai pentru ca incerca sa-si apere sotia de poftele sexuale ale acestora… [/junkie-alert]

Si am putea continua cu multe dintre tabieturile murdare ale acestor popoare, pentru care noi ar trebui sa fim sanul cald, asteptandu-si sarpele viclean…

Putem intelege (sau as putea eu, personal) ideea de foame, de oboseala si eram gata sa fiu de partea unui imigrant daca era nevoit sa jefuiasca un magazin pentru cele necesare siesi si familiei sale. Insa atunci cand te pretezi sa violezi femei, copii, sa bati si sa ucizi, atunci, in fata mea nu esti decat un criminal.

musulmani refugiati

Asa ca nu stiu cat de mult ar trebui sa ne bucure succesul filmului de mai sus si cat ar trebui sa ne puna in garda subiectele relatate… Poate ca pana atunci, cand va aparea asa cum am spus, si relatari despre cealalta fata a refugiatilor care batjocoresc dupa bunul lor plac Comitetele de primire si pe cei de la care ar putea castiga exact ceea ce cauta. Sau ar putea urmari altceva???

Eu stiu sigur ca nu am fost si nu voi fi niciodata in asentimentul acelora care isi doresc sa fie buni samariteni si sa ne amestece ca pe graunte, sa ne inmulteasca sau sa ne starpeasca dupa bunul lor plac. Mai devreme sau mai tarziu, toate acestea vor lua crunte intorsaturi si vor naste efecte inevitabile pentru omenire.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.