HomeCotidian

Statul ne ia, Statul ne da…taxa auto inapoi, in rate

Like Tweet Pin it Share Share Email

Nici nu stiu cum sa-mi exprim multumirea, starea de bine si respect pentru noua gaselnita sau procedura de restituire a taxei auto. Stiti voi, cea de poluare, de mediu, speciala, etc.

Imi amintesc de acum doi ani, cand se mai lansase un zvon de genul, cum ca se va inapoia taxa auto. Oho, gata, m-am pricopsit!!! Da de unde, cum masina mea era inmatriculata in 2008, in februarie, aflu cu dezamagire ca cele care sunt din iulie beneficiaza de restituire. Nici nu mai stiu daca ceilalti si-au mai recuperat-o.

In fine, alt zvon, alta lege, alt tam-tam. De data asta e pe bune. Gata. S-a terminat si se pare ca ma pricopsesc sau as putea spune ca-mi iau inapoi banii cu care am imprumutat statul acum 7 ani.

Dar stai…(Doamne cat de bine seamana expresia cu cea de la reclamele tv de la Top-Shop)!!! Nu e chiar asa cum credem noi. Te duci, iti iei banii si gata. Noaaa!!!

[junkie-alert style=”white”] Te duci frumos la baietii aia meseriasii, ANAF. Acolo faci o solicitare prin care acestia sunt obligati sa-ti dea un raspuns de solutionare in 45 zile. Si garantat, oricine va astepta atat. Daca se considera ca nu indeplinesti oarece obligatiuni ( ca drepturi nu vor fi nicicum) vei avea posibilitatea sa faci o contestatie. Raspuns pe care il vei astepta tot 45 zile.

Daca nici asa nu iese, te adresezi instantei. Ei, se vede treaba ca am ajuns tot de unde am plecat.[/junkie-alert]

taxa auto inapoi

Asta e ceea ce eu nu prea inteleg. De ce ar trebui sa ajung pana intr-acolo? De ce trebuie sa se taraganeze? De ce se pune ideea instantei de judecata atata timp cat eu si Statul suntem convinsi ca n-as fi putut circula cu o masina , cu an de fabricatie 2008, fara acea taxa de inmatriculare???

De ce nu am intampinat aceleasi probleme cand am platit acea taxa? De ce nu mi-ai acordat draga Stat Roman posibilitatea de a plati acea taxa in rate precum ma obligi tu acum sa o primesc? Nici nu vreau sa socotesc cat mi-ar reveni  daca as primi 20% anual din cei 160 euro pe care ti i-am imprumutat atunci…

Pentru ca asa cum bine stiti, Ordonanta cu pricina stipuleaza clar ca acea taxa+ dobanda( bineinteles, tot bataie de joc) va fi achitata in rate, pe parcursul a 5 ani, cu valoare de 20%/anual.

Comments (2)

  • De-asta mi-am inscris-o eu in Bulgaria. Pai am ajuns sa dau bani la stat? Trebuia sa le dau 1500 de euro taxa de plouare. Pai ce? Scrie pe fruntea mea fraier? Sau banii se fac cu ciocanul pe bordura, se culeg din pom?

    Ce iti ia statul e bun luat, ce-ti da inapoi e cu carcota, intotdeauna!

    Reply
    • Mda..!!! Se auzea un zvon ca s-ar incerca si aceste metode, cu bulgarii. Nu ai voie decat trei luni, dupa care iar trebuie sa mergi la ei… Nu mai stiu ce s-a intamplat. Oricum, la noi prind contur ideile de …sa nu-ti fie prea bine in Romania”!!!

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.