HomeEvent

Crezi mai mult in Mos Craciun decat in Black Friday

Like Tweet Pin it Share Share Email

Pai chiar va rog! Nu stiu cum sa mai tratam sincerele si onestele reduceri de Black Friday. Eu unul, chiar nu am inteles niciodata de ce ne chinuim (practic asta facem) sa promovam alte idei decat cele care ne apartin. Ba reducerile infricosatoare de Halloween, ba un Black Friday care la noi la romani, sau mai exact in magazinele noastre superbe, se mediatizeaza pe tot parcursul anului.

Si vara si toamna, blec fraidei-ul merge nene, la foc continuu. Vara, iarna, weekend de weekend, numai vineri si black-uri. Insa toata povara asta nu o purtam decat noi, consumatorii naivi, care mai avem din cand in cand nevoie de cate ceva, un mizilic, un gadget sau o scobitoare, fie ea la reducere sau nu.

Nu mai are rost sa intru in polemica industriei din vinerea neagra americana. Nu vei gasi nicicum, nicicand acolo, strategii avare si siretlicuri care sa usture atat buzunarul cat si orgoliul cumparatorului.

Nici nu mai este cazul sa amintim de strategiile usoare de umflare a preturilor inainte si revenirea la acelasi pret de cu o luna, doua inainte. Ori acele smenuri cu softuri scapate de sub control si preturi de doi lei pentru un telefon sau TV…Bine, au muscat unul sau doi clienti dupa care advertiserul a tinut sa confirme si sa onoreze comenzile. Aiurea!!

Practic, nu se urmareste decat manipulare prin campanii de reduceri doar cu numele. Sincer, nu stiu de ce nu renuntam. Pana la urma, ziua cu pricina nu este a noastra si nici nu stim sa ne folosim de ea. Cat despre profit, doar magazinele isi freaca palmele.

Totusi, daca ar fi sa ma bazez pe cumparaturi, as opta pe cele cu adevarat reduse. Stocurile care se golesc (din vina noastra) de vinerea neagra, se reintregesc pana la Craciun. Cu siguranta. Si atunci, se vor gasi adevaratele reduceri, unele chiar mai jos decat de Black Friday, care dupa cum am mai spus, nu este decat o mare goanga pe la noi.

Asta se confirma printr-un mod in care am gasit anul trecut acest laptop Acer Aspire si care costa in jur de 1400/1500 lei. Ei bine, in apropierea Craciunului, acesta costa cu 300 lei mai putin.

La fel s-a intamplat si cu TV Smart-ul Samsung pe care il gasisem la o suma oarecum fabuloasa in unele magazine online, insa in preajma adevaratelor sarbatori l-am putut comanda la un pret mai decent si in 40 rate fara dobanda prin BRD Finance…

In sfarsit, fiecare dupa cum il taie capsorul, insa cu siguranta voi ramane un sceptic cu privire la reducerile si tevatura ultimei vineri din noiembrie. Care practic nu se termina niciodata in Romania. Deci inclin sa cred mai mult in Mos Craciun decat in mos Black Friday…

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.