HomeCotidian

Cel mai potrivit loc pentru Cumintenia lui Brancusi

Like Tweet Pin it Share Share Email

Realizata in 1907 , marcheaza cea mai apreciata perioada de creatie a artistului , exprimand parca unitatea intre materie si spiritual . In 1911 , statuia a fost cumparata de Gheorghe Romascu chiar de la Brancusi. In 1957 a fost confiscata de comunisti si Muzeul de Arta, urmand ca din 2012 , dupa un proces indelungat al familiei colectionarului ( care a decedat intre timp) cu Muzeul National de Arta , opera sa faca parte din nou din colectia familiei Romascu.

[junkie-alert style=”grey”] ,,Cumintenia Pamantului – A fost incercarea mea de a da de fundul oceanului cu degetul aratator . Cumintenia Pamantului , a fost pentru mine, ceea ce este cu mult mai adanc femeia, dincolo de psihologia dumneavoastra…!,, ( Constantin Brancusi ) [/junkie-alert]

Asa isi traducea odinioara artistul, opera cea mai apreciata ,  Cumintenia Pamantului, emblema ,, primelor sculpturi moderne,,  pe langa  Sarutul si Rugaciunea .

cumintenia pamantului

Insa ,cum romanul nu se gandeste decat la bani, bani grei si profit, stapanii actuali, pe motiv ca au o varsta mai inaintata si costurile de intretinere a statuii sunt prea ,, grele,, ( nu vad care ar fi acestea) au decis sa o puna in vanzare. Si a o pune la vanzare ,inseamnand un pret de pornire incepand de la 20 mil . euro.

Sincer, nimic mai frumos si mai util. Si nu stiu care dintre noi nu ar fi facut la fel. Insa ideea unei petitii este urmatoarea :

[junkie-alert style=”grey”]

1. Ramanerea in tara si expunerea la Muzeul de Arta a Romaniei ?

2. Exportul acesteia catre un Muzeu International ? [/junkie-alert]

[junkie-button url=”http://brancusi.artmark.ro/” style=”orange” size=”medium” type=”round” target=”_blank”] Vezi pagina petitiei aici … [/junkie-button]

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.