Ne aflam in plin sezon rece, iar vremea de afara ne poate surprinde in doar cateva minute cu ninsori spontane, ce acopera totul in jur. Atunci cand zapada se asterne cu rapiditate, nu ne ramane decat sa ii admiram frumusetea si sa ne adapostim la caldura in casa. Insa, ce este de facut cand suprafata acoperisului este atat de incarcata de zapada incat structura sa este vizibil pusa in pericol? Evident este ca exista riscul ca mormanul format de zapada sa alunece inspre jgheab si il poate deforma sau chiar rupe, in cel mai rau caz.
Pentru a preveni asemenea situatii putem lua in calcul achizitia accesoriilor potrivite, precum taietoarelel de zapada. Acest instrument este special conceput pentru zonele unde sezonul rece este sever si se manifesta cu ninsori abundente. Aceste accesorii sunt usor de montat pe acoperis, iar in cele ce urmeaza vom descoperi avantajele pe care le prezinta montarea acestuia si cum poate fi amplasat.
Ce reprezinta taietorul de zapada?
Inainte sa decidem sa achizitionam un astfel de instrument, este bine sa stim ce reprezinta, in fapt, acesta. Taietorul de zapada este o solutie practica si, in acelasi timp, eficienta pentru persoanele care vor sa gestioneze in mod optim cantitatile medii si mari de zapada, in asa fel incat sa nu fie pusi in pericol din punct de vedere al sigurantei. Acesta are scopul de a taia bucatile de zapada acumulate pe suprafata acoperisului pentru a nu provoca pagube atat jgheaburilor, cat si persoanelor din apropiere. Putem gasi taietoare de zapada adecvate fiecarui tip de acoperis pe site-ul oficial www.roof-shop.ro, magazin online ce furnizeaza accesorii potrivite pentru acoperis de inalta calitate, realizate din materiale trainice ce rezista odata cu trecerea timpului.
Avantajele unui taietor de zapada
- Avantajul economic – nu este necesara alimentarea cu combustibil sau energie electrica – taietorul de zapada nu trebuie conectat la nicio sursa de energie pentru a functiona sau pentru randament maxim, spre deosebire de alte unelte de zapada.
- Taietoare de zapada pentru fiecare tip de invelitoare – acestea nu sunt accesorii universale. Sunt concepute pentru tigla ceramica, beton ori tigla metalica.
- Este o varianta ecologica si silentioasa – taietorul de zapada nu produce zgomote, iar, astfel, nu contribuie la poluarea fonica.
- Paleta variata de culori – numeroasele culori disponibile il fac disponibil mai multor nuante de acoperis si cuprinde culorile maro, gri, negru si caramiziu natur.
Cum se monteaza un taietor de zapada
Taietoarele de zapada trebuie montate pe intreaga suprafata a acoperisului si distribuite in mod uniform pentru a preveni alunecarile bruste de zapada in cantitati mari si pentru a asigura caderea zapezii in cantitati mai mici, in conditii de siguranta. Pentru a calcula in mod corect ce numar de taietoare de zapada este necesar pentru locuinta proprie trebuie sa luam in calcul cateva criterii:
- Locul de amplasare a constructiei.
- Greutatea, in medie, a zapezii.
- Suprafata acoperisului in metri patrati.
- Unghiul de inclinare al acoperisului.
Aceste date ne pot ghida sa optam pentru numarul de taietoare necesare pentru acoperisul nostru. Montarea ulterioara a acestora este simplu de realizat.
Recomandari privind taietorul de zapada
In cazul acoperisurilor a caror streasina se afla deasupra unor portiuni intens circulate, deasupra teraselor sau balcoanelor, indiferent de unghiul de inclinare al acoperisului, se recomanda montarea, din motive ce tin de siguranta si a parazapezilor de zapada pentru a impiedica alunecarea prea brusca a zapezii de pe acoperis.
In acest mod putem contribui nu doar la siguranta personala, ci si la ce a persoanelor apropiate, ferindu-le de pericolul pe care il poate reprezenta zapada in exces.
Prin urmare, taietoarele de zapada au un rol important pe timp de iarna, intrucat impiedica alunecarea masiva a zapezii de pe acoperisul casei, prin taierea cantitatilor de zapada in bucati mai mici.
Contact:
0740.843.297
0771.104.257
office[@]roof-shop.ro