HomeFilme

Influentele filmului American Sniper

Like Tweet Pin it Share Share Email

Gurile rele spun ca nu stiu ce organizatie arabo-americana ar fi fost nemultumita de prestatia filmului American Sniper, deoarece, spun ei, incita spectatorii sa transmita amenintari la adresa musulmanilor. Ei, si ??? Mai bine sa ameninte decat sa duca la implinire asa cum procedeaza musulmanii. Asta asa, ca o paranteza… Unde mai pui ca organizatia mai lupta cica si pentru drepturile omului. Hmm, bai ma lasi !!!

In fine, ca sunt satul de fanatici si raketi kamikaze. Filmul reda una din interferentele cu care se confrunta lumea, si combinatia intre viata si razboi a unui soldat, membru al trupelor SEAL. Chris Kyle (interpretat de actorul Bradley Cooper), cel mai eficient lunetist al SUA ( cel putin asa spun americanii), isi petrece mare timp intre familie si misiunile din Irak. Devine unul dintre acei pe a caror capete se pun recompense si se alege cu porecla ”Legenda”.

Practic, se zbate intre a fi un sot si un tata model si a-si servi tara in cel mai echitabil mod. In cele din urma isi da seama ca razboiul lasa amprente grele asupra sa si devine dependent de acesta. In sfarsit, revine acasa si pentru a-si domoli adrenalina cu care era obisnuit, isi formeaza o companie unde tine cursuri si sesiuni de tragere pentru veterani.

Unul dintre acestia, un fost puscas marin care suferea de o boala psihica, avea sa-l impuste pe Kyle si pe un prieten de-al sau. Ironia sortii, ca si in multe cazuri, in care soldatul reuseste sa scape din plin razboi si vine sa isi gaseasca sfarsitul stupid acasa.

Cu toate ca mai sunt multi alti lunetisti care se mandresc cu mult mai multe victime incepand cu al doilea razboi mondial, cu toate ca sunt multi care il vor considera pur si simplu un asasin, daca vorbim de modul in care sunt prezentate pe scurt crampeiele din viata unui soldat, misiunile si problemele intre care se zbate, filmul este unul cat se poate de realistic.

Cumva, prezentarea si recuzita, povestea si locul, arata o determinare istorica din partea regizorului Clint Eastwood.

[junkie-alert style=”grey”] Bradley Cooper a obtinut aprobarea lui Chris Kyle sa-l interpreteze in film, inainte cu putin timp ca acesta sa moara… [/junkie-alert]

In principiu, un film care va tine spectatorul in picioare pe toata durata rularii…

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.