HomeCotidian

Ajutorul din gradina cu produse fitosanitare-dar Nu Oricum

Like Tweet Pin it Share Share Email

Odata ce vestile bune despre ridicarea restrictiilorsi  o gura de libertate binevenita, multi dintre noi ne orientam spre petrecerea timpului liber cat mai constructiv. Cum ar spune unii, ”dat privind contextul pandemiei….” Ne dorim doar ca toate acestea sa dispara, sa le lasam in urma si sa ne continuam obiceiurile , traditiile, jocurile, joburile, exact ca inainte.

Sau ma rog, poate pentru unii dintre noi, hobby-urile, iesirile in oras, distractiile sau calatoriile sunt doar cateva dintre cele mai importante activitati care ne pot scoate din marele si obositorul cotidian…

Insa am intalnit multi oameni, care isi doresc o altfel de relaxare, un mod mai diferit de a-si petrece chiar si o ora sau doua, dupa serviciu, zi de zi sau in weekend. Cum? Simplu! Se ia una bucata de teren, se ingradeste, se curata, eventual un foisor si un gratar si chef de treaba… Sounds good, right?

In principiu, pentru cei care gradinaria este o mica placere, un simplu teren poate fi absolut fantastic ca si mod de activitate. Personal, confirm ca suntem adeptii activitatilor de outdoor in gradina noastra. Oricand vrem sa ne limpezim putin, ne-am urcat in masina si chiar daca plivim un simplu strat de ceapa sau udam o floare, timpul deja a capatat un aspect placut.

Anul trecut, prin toamna, am ales sa plantam binecunoscutii tuia sau tuja. I-am cumparat, sapat gropi, plantat. Cineva mi-a recomandat sa mai pun niste pamant de padure ca si ingrasamant. Insa am avut si cateva indoieli, deoarece stiam ca vine iarna, sunt mai firavi si abia plantati. Asa ca am cerut ajutor pentru a ma edifica asupra unui tratament cu produse fitosanitare, fara de care majoritatea plantelor nu ar avea un mod de viata adecvat. Intr-adevar, am dat peste o echipa profesionista cu îndelungată experiență în domeniul legumicol.

Astfel, am aflat ca ar trebui sa-i stropesc cu un fungicid, Champ, care are in continut cupru metalic din hidroxid de cupru si se administreaza de regula in perioada de vegetatie. Pentru cei interesati, las un link catre produs, unde puteti afla mai multe informatii.

[junkie-button url=”https://nuoricum.ro/fungicide/194-champ-77wg.html#/55-ambalaj-1kg” style=”grey” size=”small” type=”round” target=”_self”] Champ 77WG [/junkie-button]

Am discutat dealtfel si despre alte aspecte, cu privire la intretinerea pomilor fructiferi, pe care i-am plantat tot toamna trecuta, despre ingrasaminte si fertilizarea solului, in functie de tipul de plante pe care dorim sa le plantam.

In curand, voi lua in considerare si organizarea unui solar, pentru a da unor legume o sansa in plus de a se dezvolta in voie, fara a fi predispuse la diverse intemperii.

Echipa va sta la dispozitie in orice moment si are ca scop satisfacerea clientilor, oferind informatii utile si corecte cu privire la modul de utilizare al produselor, prevenirea la timp a bolilor, daunatorilor si dozele recomandate, dar si sfaturi necesare pentru constructia si amenajarea unei sere

Pe nuoricum.ro puteti gasi o diversitate de produse fitosanitare, dar si seminte de legume, pesticide, echipamente pentru sere si solarii, tavi, alveole pentru rasaduri pentru legume si flori. Nu in ultimul rand,  aici mai putem gasi si utilaje agricole, motocultoare sau remorci.

Si daca tot vorbim despre primavara, am primit consultanta si pentru plantarea bulbilor de ghiocei.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.