Am reusit in sfarsit sa pun mana pe un UPS, sa testez din nou acele ”ajutoare” de nadejde in cazul unor intreruperi sau defectiuni la alimentarea cu curent electric. Stim cu totii ca este neplacut sa te trezesti fara…nimic, la meci, la film sau pur si simplu cand esti in plina ascensiune pe un PC sau device..
Cu toate acestea, un astfel de device poate iti poate combate orice neplacere din cele specificate. Nu mai spunem de o supra sarcina, fluctuatii de tensiune sau zgomot de retea. Asa ca hai sa vedem cum si ce am reusit sa obtinem. Prima data trebuie conectat neaparat la o priza cu impamantare. Se apasa butonul de pornire in modul ON si lasat la incarcat cel putin 6 ore.
Dupa incarcare, se pot conectata dispozitivele care ne sunt necesare. Acesta are patru prize la care pot fi conectate tot atatea dispozitive. Prin portul unui cablu USB acesta se poate conecta usor la PC, permitand astfel stingerea automata a computerului si salvarea datelor in cazul caderilor de tensiune neasteptate.
AVR-ul este proiectat pentru a mentine un nivel constant de tensiune. In momentul unei pene de curent, acesta va reporni automat si va incepe sa bateriile imediat ce reteaua este repusa in functiune.
Eu am simulat o intrerupere a tensiunii inchizand clapetele de la contorul electric principal si am reusit sa ma conving ca UPS-ul Horus 1500 este optim pentru a proteja pentru un timp, datele, vizionarea la TV sau incarcarea altor aparate necesare.
UPS-ul poate fi pornit chiar si in cazul in care nu exista o conexiune la reteaua de electricitate, atata timp cat bateria este incarcata.
-Repornire automata
-eficienta Dimensiune redusa
-Greu de gasit un loc, doar al lui…
In principiu, daca ar fi sa aleg un echipament cu un scor calitate-pret pe buget mediu, UPS Horus 1500 de la nJoy ar fi cu siguranta in atentia mea…