HomeTech Media

Autorizatia de constructie – solutii si recomandari de la Smart Home Concept

Like Tweet Pin it Share Share Email

In Romania conceptul de constructie a unei case este impartit in doua etape, ambele cu o importanta ridicata. In primul rand, pentru a ridica o locuinta este nevoie de avize si acte ce implica procesul birocratic. Este primul pas fara de care nu se poate trece la lucrarile propriu zise.

Cei de la Smart Home Concept ofera servicii de obtinere si intocmire a unui dosar ce vizeaza acte legale necesare in timpul constructiei si dupa ce forma locuintei a prins contur.

Daca te-ai hotarat sa iti construiesti o casa, ei bine aceasta de la forma de desen pe hartie pana in varianta in care te poti muta implica provocari diverse si este recomandat sa apelezi la o echipa specializata pe acest domeniu, cum sunt cei de la Smart Home Concept.

Autorizatia de constructie – ce presupune acest document?

Administratia publica locala este aceea care permite executarea unei lucrari de acest gen si cerintele impuse de lege se regasesc in actul ce poarta denumirea de autorizatie de constructie. Acest document vizeaza conceperea, amplasarea, exploatarea si altele. Se poate solicita de catre proprietarul imobilului, de o persoana fizica sau juridica.

In cazul anexelor, aceasta autorizatie se emite in termen de 15 zile. Contrar acestei situatii, actul ce face posibila inceperea lucrarilor poate dura si 30 de zile de la data depunerii documentatiei.

Semnaturile ce fac acest document valid sunt de la primar, consiliul judetean, secretar si arhitect sef.

In ceea ce priveste taxele pentru un asemenea document, acestea se calculeaza ca 0,5% din valoarea autorizata a constructiilor in cazurile cladirilor rezidentiale si anexelor.

Perioada de valabilitate a acestui act se calculeaza in functie de necesitatile si specificul lucrarii, dar daca termenul se depaseste din varii motive, acest document isi poate mari timpul de utilitate o singura data si in termen de 12 luni. Dupa implinirea acestui timp, documentele si cercetarile trebuie reluate, astfel intocmindu-se de la zero un nou act cu taxele aferente.

Serviciile de care dispune firma de constructii case in Bucuresti Smarthomeconcept se regasesc in categoria aferenta de pe pagina oficiala si includ proiecte de consolidare si extindere, obtinerea certificatului de urbanism si a autorizatiei de constructie.

Echipa Smart Home Concept te scuteste de bataile de cap birocratice prin dispunerea de personal calificat ce se ocupa de obtinerea certificatelor, avizelor, verificarea proiectelor, monitorizarea lucrarilor de constructii si adaptarea proiectului in functie de posibilitati. Fara un sprijin este un drum greu cel al birocratiei, in special pe aceasta nisa.

Costurile impuse de beneficiul acestor servicii se regasesc in raport echitabil pe pagina celor de la Smart Home Concept si majoritatea sunt calculate la mp. Serviciul de a disponibiliza un diriginte de santier este calculat pe luna. Acesta monitorizeaza lucrarile si felul in care decurge proiectul.

Pentru lista de servicii online, dar mai mult decat atat pentru a te orienta mai bine asupra costurilor si vizarea bugetului pentru intreaga lucrare de constructie poti sa vezi aici tarifele Smart Home Concept.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.