Gabryell.ro

Blestemul ALS Ice Bucket Challenge

Da , este clar ca suntem niste copisti. Da rau , nu asa. Pai , hai sa vedem despre ce vorbim de fapt . Un baiat , Corey Griffin ,  D-zeu sa-l ierte, avea un prieten . Care prieten , suferea de o boala denumita mai romaneste scleroza amiotrofica laterala  . Una dintre cele mai nejustificate si nedorite boli pe care si-ar dori-o cineva. O paralizie a functiilor motorii , care inceteaza activitatile neuronale si ale coloanei.

Corey Griffin , fondatorul campaniei ALS Ice Bucket Challenge

Si uite-asa, in ciuda faptului ca bunul sau prieten a fost diagnosticat cu efectul de mai sus, Griffin s-a gandit sa formeze o fundatie pentru a atrage  atentia asupra acestui fapt si sa adune poate cateva fonduri pentru posibilele masuri de prevenire in clinici si spitale . Cum era de asteptat  din partea americanilor, acestia au raspuns provocarilor incepand cu miliardarii absoluti. Zuckenberg, Gates sau actori cunoscuti si bine vazuti ca si functie materiala, si-au turnat rapid galetile cu apa si gheta in cap ,cotizand si ceva banuti  pentru nobila cauza.

O mare greseala. Pentru ca s-au filmat cum isi toarna galetile in cap , insa nu au filmat si banii pe care i-au donat. Si uite-asa, s-a umplut internetul cu tot felul de romani care isi tot toarna galeti cu apa in cap, raspunzand unor lepse provocate de catre un destept sau altul ( mai destept) .  Si unde mai pui ca saracii , cei care primesc cate o provocare sunt mandri de asta si fac tot posibilul sa caute gheata mult ravnita pentru imbaierea hilara .

Si atat….

P. S. Ironia sortii este ca Griffin , a murit inecat in timp ce se afla in vacanta si  s-a aruncat de pe un debarcader in apa .

Exit mobile version