HomeLook organizat

Despre diamante

Like Tweet Pin it Share Share Email

Se spune despre diamante ca sunt cele mei bune prietene ale unei femei. Sau cel putin asa spunea Marilyn Monroe. Ce putem spune cu siguranta este ca orice femeie isi doreste sa detina un diamant, fie el cat de mic. Insa care este istoria acestor pietre atat de faimoase, frumoase si dorite in acelasi timp?
Diamantul este un mineral, una din formele de existenta ale carbonului pur. Prima oara au fost descoperite in 800 i.Hr, ajungand in Europa in 327 i.Hr. Ca un diamant sa ajunga la greutatea de un carat este necesar sa fie filtrare aproximativ 250 de tone de minereu. Diamantele sunt evaluate in functie de greutate in carate, culoare, claritate si taietura. Nu se tine cont de dimensiune, ci strict de greutatea acestora. In trecut, greutatea diamantelor era masurata cu ajutorul samburilor de roscova ce aveau rara proprietate de a se potrivi cu acestea in greutate si dimensiune, care in greaca se numeau carat, unitate de masura ce a fost adoptata pentru diamante. Ca si culoare, diamantele se impart in diamante incolore care sunt cele mai cunoscute si apreciate ca si bijuterii pietre si diamante fancy, inchise la culoare, mai inchise decat cele galbene sau maronii, care sunt cel mai des intalnire. Cel mai rar intalnire sunt cele rosii si violet, iar printre cele mai cunoscute se intalnesc cele verzi, albastre, roz sau galbene. Claritatea unui diamanta consta in gradul de impuritati pe care il poate avea acesta, acest aspect fiind unul foarte important, desi impuritatile nu pot fi vizibile cu ochiul liber. Valoarea diamantului creste cu cat numarul impuritailor este mai mic. Iar taietura tine strict de pastea de finisare a diamantului. Aceasta este singura parte in care omul participa, prin transformarea unui diamante brut intr-o piatra stralucitoare ce reflecta lumina, un procedeu ce necesita deosebit de multa munca. Acestea pot avea diverse forme precum : rotund brilliant, radiant, oval, forma de inimioara, smarald, forma de para, etc.,
Crearea unui inel de femeie, de exemplu, necesita foarte multa munca. Desi pare greu de crezut asezarea pietrei conteaza foarte mult din punct de vedere al stilului si al formei inelului. Felul in care este prinsa piatra poate schimba cu totul aspectul acestuia. Modelarea unui diamante, in functie de forma dorita, poate dura chiar si un an. Este o munca foarte migaloasa si se depune foarte mult efort pentru a se efectua acele taieturi delicate ce sunt necesare pentru a ii da unui diamant stralucirea si scanteia necesara.
Stiind, toate aceste aspecte si luand in considerare toata munca ce este depusa pentru a ne putea bucura de asemenea pietre pretioase minunate, nu este de mirare ca acestea se pot achizitiona la preturi destul de ridicate. Insa, purtand o asemenea bijuterie, orice femeie sigur s-ar simti cea mai norocoasa, frumoasa si invidiata.

ametist-floare-p35-1000x1000

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.