HomeHoinareli

Tribut pentru Bucegi

Like Tweet Pin it Share Share Email

Imi amintesc primul concediu petrecut cu ai mei , acum vreo 30 de ani la Busteni. O vacanta care mi-a venit ca o manusa . Atunci a fost prima data cand am vazut muntii Bucegi in toata splendoarea. De fapt , atunci vazusem muntii . As fi vrut sa ajung pana in varf, sa privesc stancile exact din locul in care se adaposteau caprele negre, asa cum invatasem eu la scoala.

Imi imaginam cum am sa ma culc la pamant si sa fac pe mortul daca ma intalnesc cu ursul, eram uimit cate ferigi erau la tot pasul, in conditiile in care noi tineam acasa in ghiveci, udandu-le si pastrandu-le ca pe niste plante rare. Telecabina, platoul Bucegilor cu Babele, Sfinxul si Crucea monument de pe Caraiman, ma faceau sa ma simt important si mai bogat  decat oricine , pentru faptul ca ajunsesem acolo.

vacanta la busteni-03

vacanta la busteni-01

Traseele zilnice prin padure , au fost momente unice, de care imi amintesc cu drag si nostalgie, murele si afinele culese direct de pe rugi au facut ca minunatul habitat sa imi ramana de atunci , locul in care m-as intoarce cu placere de cate ori as avea ocazia.

Si asta am si facut . Incerc sa ajung acolo de fiecare data cand am ocazia, impreuna cu familia mea , retraind acele momente si incercand sa fac o comparatie cu acele timpuri.

Totusi, ceva nu mergea . Era un disconfort, manifestat prin mizerie, gunoaie si nepasare. Ape murdare, pet-uri la tot pasul, manele si gratare urmate de resturi aruncate, toate acestea imi faceau tot mai straina imaginea de pe timpuri.

Asa ca intr-un impuls de moment, gasesc de cuviinta sa salut initiativa autoritatilor si conducerea rezervatiei pentru ideea de implementare a taxei de 5 lei pentru vizitare . Pana la urma acestia sunt platiti doar o data si folositi in scopuri destul de clare. Chiar daca unii vor fi deranjati , cred ca este de bun augur aceasta hotarare, mai ales ca prin strangerea acestor fonduri practic, se vor putea ecologiza si curata zonele vizitate candva, si folosite la potential maxim de cei a caror constiinta le dicteaza un impuls negativ fata de locurile inca frumoase din tara noastra…

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.