Gabryell.ro

Ziua in care Pamantul s-a nascut…din nou

De la un timp, Ziua Pamantului este sarbatorita prin diferite actiuni, care mai de care mai ”eficiente” sau cel putin, asa ar spune unii. Stingem lumini pentru 10 minute, evitam circulatia cu masini pe combustibil, nu aruncam gunoaie, si multe alte hataruri care ar AJUTA sa primeneasca sistemul de respiro a planetei.

Si totusi, pentru ca un ”si totusi” trebuie sa fie preponderent in vietile noastre, ma intreb: ” De ce nu am face asta mereu?” De ce nu ne calculam ingrijorarea chiar si in celelalte zile in care planeta nu-si sarbatoreste ziua? De ce nu ne schimbam in fiecare zi, sa avem cele mai motivationale idei de a gasi solutii, de a venera intr-adevar acest loc in care traim.

Mergem la pescuit? Ok, un mod in care iti faci timp pentru un hobby si te intalnesti cu natura, cu noaptea si ziua, cu diminetile senine si roua racoritoare, cu un peste pe care ai putea sa-l prinzi si dupa bunul tau moral si etic simt, sa-l eliberezi. Dar suntem oameni, mancam, consumam peste, asa ca doar acolo unde situatia o impune… In schimb, ai grija de locul in care pescuiesti. Asigura-te ca iti duci resturile in locuri special amenajate, in saci cu gunoi, atunci cand ai terminat partida de pescuit…

Mergem in drumetie? Nimic mai frumos sa poti strabate diferite trasee, poteci, sa admiri peisaje si sa te gandesti ca esti un norocos atunci cand peisajele te lasa fara glas. Insa in unele cazuri, deseurile, gunoaiele gasite pe traseu, pe munte, langa obiective, te fac sa cantaresti mai radical ineptiile intalnite. Nu mai este Pamantul prietenul nostru?

Orice am face, trebuie sa ne canalizam atentia spre unicul exemplu de sustenabilitate, acela de gandi, de fi responsabili, fara comoditate, sa ne impunem si sa gasim solutii pentru a ne face mai placuta sederea in acest loc frumos, din Univers.

[junkie-alert style=”red”] E.ON a lansat o campanie de sustenabilitate prin care propune gesturi mici care repetate zilnic pot face un bine mare pentru planetă [/junkie-alert]

Inainte de a va prezenta lista cu cele mai mari prioritati, sfaturi si modalitatti prin care am putea efectua modul de sustenabilitate, vreau sa va spun ca eu personal, ma regasesc in multe dintre acestea. La modul ”asa nu”, clar!!😁😅

 

Mai jos, aveti cele mai elegante sfaturi pe care le puteti aborda, doar, doar, s-o lega ceva de capul vost’ numa’ sa stiu sigur ca le respectati. Bine, hai, nu toate, ca nu exista putere, dar macar cateva dintre cele mai usoare, vezi ce am tot ciocanit eu mai sus, ca deh, suntem oameni dar nu la fel. PS: Baga un zoom sa le vezi pe indelete, pe toate, deh, sa nu ratezi una de care te lipesti mai bine…

Ce sa mai spun, decat ca e.on lanseaza o provocare cu concurs, la care poti participa si tu, draga cititor si amator de sustenabilitate, daca alegi sa primesti facturile pe email, in format electronic, lasand la o parte cetitul (cum ar spune Sadoveanu) hartiilor si altor foi ceruite…Psss, si nu uita, cu fiecare factura ce alegi sa o primesti online, ajuti la plantarea unui copacut pe planeta iubita, sincer!!

Eu unul, m-am abonat de ceva timp, dau si index, primesc si factura pe masura, pot verifica pe indelete daca imi corespunde ce dau eu cu ce cetesc ei… Si clar, se potriveste la mare arta, fara sa fiu nevoit sa inspectez alte blasfemii.

App, ia ui’ na, ce poti castiga pentru o nimica de inscriere sa faci parte din activitatile astea de sustenabilitate si a da planetei o gura de aer, din ala bun. Stii ce zic??

Aaaa, si daca vrei sa vezi unde sunt anuntate premiile, in cazul in care alegi sa te inscrii daca iti creezi un cont si primesti factura online, poti sa te orientezi cu sarg spre pagina de facebook @E.ONRomania 

Hai, succes, bafta si spor, ca nu vreau sa va plictisesc prea mult cu problemele cotidiene!!

Exit mobile version