Gabryell.ro

Sa ne cunoastem de Ziua Nationala

O zi controversata, ar spune unii, tinand cont ca avem a treia oara stabilita o Zi Nationala. Pana in 1947 era sarbatorita la 10 mai ( castigarea Independentei), pana la 1989 la 23 august ( Ziua insurectiei antifasciste), pentru ca din 1990 sa fie sarbatorita prin lege la 1 Decembrie ( Unirea Banatului si Transilvaniei cu Romania, conform istoricului Neagu Djuvara).

E clar ca istoria are cea mai importanta functie aici. Insa ce conteaza cel mai mult acum, este parerea despre Romania si romani. Felul si modul de adaptare , confruntare cu viata . Astazi am putut sa apreciez cativa oameni, unii din categoria VIP, altii doar simpli romani indrazneti.

Primul este Tudor Chirila, actorul, muzicianul,bloggerul si omul. Crescand in umbra parintilor sai, Iarina Demian( actrita) si Ioan Chirila( cronicar si jurnalist sportiv) Tudor i-a ales pe acestia ca si modele in viata. In cele mai dese cazuri , lucrul acesta este firesc. A facut cam ce i-a placut si acest lucru este vizibil si astazi.

Vama Veche, teatrul si juratul de la Vocea Romaniei, sunt doar cateva dintre proiectele si reusitele lui Tudor Chirila, printre care a reusit sa-si construiasca viata in Romania.

Tudor Chirila

Elekes Levente este al doilea exemplu de roman, nu atat de cunoscut ca si cel de mai sus, insa care demonstreaza ca succesul poate fi indeplinit la orice varsta. La 19 ani, cu ideea unui video blog . Cu fiecare problema despre care vorbeste pe acest blog, pentru fiecare accesare a clipurilor din contul sau de You Tube si a reclamelor de pe acestea , Levi reuseste sa se intretina de unul singur de la varsta de 16 ani. Si unde mai pui ca s-a mai si mutat de acasa pentru a fi sigur ca nu este deranjat in job-ul sau de absolut nimeni…

Insistentele sale l-au convins pe Tataee de la BUG Mafia sa ii permita accesul si administrarea conturilor virtuale. Levi vaneaza si previne orice postare care incalca drepturile de autor ale trupei.

Levente si Tataee

Astfel, exemplele ar putea continua si va asigur ca sunt multi ca cei doi . Chiar si tu, chiar si el, si noi, si voi, toti ne-am putea mandri cu cate un lucru bine facut si reusit in Romania. Ca doar suntem romani, nu?

[junkie-alert style=”white”] LA MULTI ANI ROMANI, LA MULTI ANI ROMANIA !!! [/junkie-alert]

Exit mobile version