HomeEvent

Noi ce sarbatorim de Craciun???

Like Tweet Pin it Share Share Email

Sincer! Aud din ce in ce mai des expresii, impresii, exclamatii, forme de entuziasm si exaltari la adresa sarbatorilor. Insa ceea ce nu imi este clar, este inevitabilul si controversatul subiect.

Dom’le… Eu ce sarbatoresc???

E Craciun! Asta stim cu totii… Vine usurel, cu fulgi de nea, cu cadouri, cu bucurii, shiiii … Mos Craciun!! Right? Garantat. Nu se poate nene. Fara Mos Craciun, suntem varza cu caltabos… Ma scuzati! Cu ceva carne!!

In fine, daca stau bine sa ma gandesc, si noi romanasii, atunci cand eram mici, il asteptam pe Mos Gerila cu inima in gat. Si el venea. Cu toate ca in seara de Ajun, mergeam cu o colinda in care il slaveam pe Domnul Isus. De fapt, ce spun eu? Chiar il preamaream pe Dansul si Maicuta Lui.

Cu Mos Craciun, mai rar. Asta era numai pentru cadouri. Cred ca isi merita rolul doar pentru reclama la Coca Cola. Ceea ce prin Romania anilor ’80 nu se prea preta. In fine, ideea este sa fim lamuriti cumva. Noi,. de Craciun, cu cine votam?

Pardon, de Craciun, pe cine sarbatorim? Ca atunci este sarbatoarea cea mare, cea a Nasterii Domnului… Mi se pare mie ca e tot mai exagerat ca punem pret mai mult pe o reclama decat pe ceva nativ??? Intreb si eu, asa, sa stiu cum stau si ce sa spun. Daca ma intreaba, unul, altul!!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.