HomeCotidian

Spaguiala catre medici care te lasa ”rece” sau nu te mai vezi cald

Like Tweet Pin it Share Share Email

Cred ca ne-am cam scrantit cate putin. Orice masura legala care se ia pentru combaterea faptelor de coruptie, santaj si alte furturi cu buna stiinta, parca este facuta doar asa, sa nu creada prostimea ca nu exista implicatii.

Bunaoara, una calda, care conform ICCj ( Inalta Curte de Casatie si Justitie) ar interzice medicilor din spitalele din cadrul sistemului public de sanatate sa mai ia mult doritul cadou in bani, mita sau spaga. Si aia o luau asa, inainte ca la…( stiti voi unde), nu de alta, dar sa stie cat de mare sa-ti faca tighilul la operatie, daca sa-ti scoata splina in loc de apendice, sa-ti dea de febra cand ai convulsii si cate alte tertipuri, doar, doar, isi vor obtine suprema plata spaguita.

Asadar, revenind la aspectul cu decizia, subscriu catre un aspect cam asa :

[junkie-alert style=”grey”] Fapta medicului angajat cu contract de munca intr-o unitate spitaliceasca din sistemul public de sanatate, care are calitatea de functionar public, in acceptiunea dispozitiilor art. 175 alin. 1 lit. b teza a II-a din Codul penal, de a primi plati suplimentare sau donatii de la pacienti, in conditiile art. 34 alin. 2 din Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003, nu constituie o exercitare a unui drept recunoscut de lege avand ca urmare incidenta dispozitiilor art. 21 alin. 1 teza I-a din C. pen. [/junkie-alert]

Sau mai pe intelesul nostru, clar, acesta nu este un drept. Normal. Poate este o obligatie, nu ??? Pai altfel cum, daca stim clar ca in legea drepturilor pacientului se subliniaza ca pacientii au posibilitatea de a oferi angajatilor sau unitatii in care au fost ingrijiti plati suplimentare sau donatii.

Hai sa mai urmarim cateva aspecte meseriase ale muncii depuse de legiuitori:

[junkie-alert style=”grey”] Chiar daca se admite existenta unui drept al medicului de a primi plati suplimentare sau donatii, corelativ dreptului pacientului de a oferi angajatilor sau unitatii unde a fost ingrijit plati suplimentare ori donatii, cu respectarea legii, este evident ca «respectarea legii» se refera atat la respectarea legii de «pacient», cat si la respectarea legii de «angajatii unitatii», atunci cand, pe de o parte, pacientul ofera plati suplimentare sau donatii, iar, pe de alta parte, «angajatii» unitatii medicale primesc aceste plati suplimentare sau donatii. Este posibil ca pacientul sa ofere plati suplimentare sau donatii, cu respectarea legii (imprejurare care poate fi de natura sa excluda orice raspundere penala), insa primirea acestora sa nu se faca de catre «angajati» cu respectarea legii deoarece chiar legea interzice primirea unor plati suplimentare sau donatii de catre acestia din urma.

Sursa: avocat.net[/junkie-alert]

se interzice spaga catre medici

Pe bune??? Si medicii stiu treaba asta ??? Aha! Deci asa sta treaba. Primirea sa nu se faca de catre angajati. Am inteles. Si ce-i asa de greu sa se faca de catre altcineva !!! Tot acolo se ajunge. Ideea este ca acei medici sau angajati care vor fi prinsi, vor avea o suta de cai de atac si prin care sa se absolve de nerespectarea legii. Cum isi fac ei jocul, mititeii. Despre ce vorbim !!!

Multa sanatate va doresc!!!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.