HomeCotidian

Placerea gustului in portia de paste Baneasa

Like Tweet Pin it Share Share Email

Ne aflam intr-un concediu la mare, acum doi ani. Intr-una din zile, mai spre seara, am decis sa iesim la o mica gustare prin oras. Pasii ne-au dus tot pe faleza din Eforie Nord, la una dintre terasele animate. Nu stiam prea bine ce dorim, insa pana la urma, daca sotia si fiica mea si-au luat paste, am zis sa fie paste pentru toti.

Fiecare cu ce a vrut si ce a poftit, carbonara, cu fructe de mare, cu pui. Cele cu pui au fost ale mele. Insa pe langa pui, am gasit si ciuperci, care innobilau gustul acelui fel. Insa ceea ce mi se strecura printre papile era vajnicia acelor paste. Nu era nicidecum ce mai mancasem pana atunci in materie de paste.

Cu toata rusine, am intrebat chelnerul daca mi-ar putea spune gama de paste pe care tocmai le gustasem. In scurt timp a revenit cu raspunsul, erau Fusilli grau dur Baneasa. Si tagliatelle, respectiv spaghetti ale fiicei si sotiei aveau acelasi producator, Paste Baneasa.

Nu stiu de ce, dar parca treceam mereu cu privirea pe langa ele cand eram in magazin, cautam parca mereu alte paste, ignorand ceva mai neaos.

Băneasa este unul dintre cele mai apreciate nume în domeniul morăritului și producției de paste făinoase, cu o istorie de peste 3 decenii. De mai bine de 15 ani sunt lideri pe piața românească a pastelor făinoase, fabrica Băneasa fiind cel mai mare și mai modern producător de paste din România și întreaga zonă a Balcanilor

In alta ordine de idei, dupa concediu, la prima ”mare pofta” de paste, ghici ce? Pastele Baneasa mi-au sarit in ochi exact la primul contact cu raftul aferent pastelor. Stiind ca voi avea de suferit daca nu le iau pe sortimente (chestie de gust), si m-am gandit la toate tipurile de Bunatati Baneasa, si care cu siguranta aveau sa fie un fiasco gustos.

Ajuns acasa, mi-am adus aminte de acea reteta cu pui si ciuperci, practic pe cat de simpla, pe atat de gustoasa.

-500 gr paste-timp de fierbere 8 minute

-un piept de pui si 300 gr ciuperci champignon

– doi catei de usturoi -100 ml ulei de masline

– pasta de rosii/suc de rosii

– piper, sare/dupa gust

– cas de oaie framantat

Pastele grau dur se fierb 8 minute (vezi indicatiile de pe ambalaj), se dau deoparte pana terminam sosul

-Intr-o tigaie, punem uleiul de masline, un catel de usturoi zdobit pentru a aroma uleiul, dupa care adaugam pieptul de pui taiat bucatele mici

– Adaugam ciupercile taiate care vor lasa apa si vom pune capac pentru a se patrunde rapid si a retine aromele

– Dupa ce a fiert pieptul de pui si ciupercile sunt patrunse, lasam fara capac sa scada apa si prajim totul in uleiul ramas. Se adauga pasta de rosii, se lasa sa fiarba asa doua-trei minute, zdrobim deasupra si celalalt catel de usturoi si adaugam pastele Fusilli grau dur Baneasa.

Amestecam totul in tigaie si pentru servire noi am preferat cas de oaie framantat in detrimentul parmezanului.

Vezi mai multe retete cu Paste Baneasa

Foto- Arhiva personala

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.