HomeCotidian

Mobilitate avansata cu Tente

Like Tweet Pin it Share Share Email

Cand vorbim despre mobilitate, ne gandim in special la miscare, la posibilitatea de a fi cat mai enregic si mobil. Una dintre ideile pe care le parcurgem zi de zi, este motivatia de a incepe ziua cu alt interes fata de cea trecuta, ori cu o cat mai buna libertate si hotarare.

Cineva spunea ca ii este foarte usor la locul sau de munca atata timp cat are parte de tehnologie de ultima generatie. Si aici nu ma refer la IT sau diferite gadgeturi, asa cum ne-am imagina cu totii. Pur si simplu, omul este brancardier la un spital. L-am intrebat in ce consta acea usurinta a serviciului sau, cand stiam ca trebuie doar sa ridici, sa umbli si sa pleci dintr-un capat in altul al spitalului.

Suntem dotati cu carucioare, paturi si targi din cele mai noi. Toate acestea sunt mobile, cu role destinate in special acestor reduceri de efort de la Tente…

Curiozitatea ma impinge spre a afla ceva mai mult despre realizarile acestor role si accesez Tente.com. Intr-adevar, ultima generatie din industri rolelor se afla aici. Intocmai acelor spuse de prietenul meu. Imi aduc aminte cum incercam sa trag un carut de butelii sau cum imi construiam acele carucioare cu role de rulment..

In sfarsit, Trecand de la una la alta, observ aici impresionanta realizare a inovatiei pentru diferite carucioare industriale, destinate diverselor activitati de lucru. Spre exemplu, intr-un atelier mecanic, ar fi de mare folos un carucior care sa il poti muta unde ai nevoie. Acesta ar putea fi destinat in general transportului de motoare, bobine sau unor tuburi de oxigen, exact in locul in care necesita operatiunea de lucru.

Pentru acest tip de carucioare se folosesc rotile pivotante, in speta, cea din descrierea de mai jos…

[junkie-alert style=”white”]

Roată pivotantă, furcă din tablă groasă din oţel, ambutisată, zincată în galben, rând dublu etanşat de bile în capul pivotant, cu capac întărit şi călit, nituit, inel antipraf cu niplu de gresare integrat, axul roţii cu şurub şi piuliţă, sistem de prindere tip placă. Jantă din aluminiu, suprafaţă de rulare din poliuretan, rulment de precizie…

Date Tehnice

Diametrul roţii 200 mm

Suprafaţă rulare 50 mm

Mărimea plăcii 137 x 105 mm

Găuri de prindere 105 x 80/75 mm

Gaură 11 mm Deviaţie de la ax 55 mm

Diametrul de pivotare 310 mm

Înălţime totală 240 mm

Temperatura – 20 / + 60 °C Standard EN 12532

Greutate 3.254 kg

Raza de pivotare 155 mm

Rigiditatea suprafeţei de rulare Shore A 92

Sarcină dinamică 800 kg

Sarcină statică 1600 kg [/junkie-alert]

Bineinteles, ca intr-un atelier mecanic sau de orice tip, este necesar si un carucior pentru scule, pentru depozitare sau pentru orice fel de activitate ce are caracterul acelui loc de munca. Si toate acestea, au in configuratia lor acele seturi de role, folosite si destinate in special acestor carucioare industriale.

Insa cand vorbim de industrie, nu ne gandim doar la acele hale, ateliere sau santiere. In aceasta categorie am putea include si mediul outdoor, cantine, birouri sau hale de asamblare a anumitor produse. In toate aceste cazuri este nevoie de mobilitate, de usurinta in manipulare. Pentru aceasta, recomandarea vine de la http://tente.com/ro-ro/, unul dintre liderii care confirma aceasta evolutie a rolelor si produselor de mobilitate in lume si industria moderna…

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.