HomeCotidian

Incepe anul scolar cu un nou concept de la Decathlon

Like Tweet Pin it Share Share Email

Timpul a trecut, vacanta pierde din ce in ce mai mult teren si pentru parinti incepe un du-te vino complicat, ce se repeta de la an la an, de la trimestru. Bine, nu este o regula, dar pentru majoritatea dintre noi, acest vacarm continua sa se tina lant.

Vorbim in general despre articolele de imbracaminte sau incaltaminte, acei papuci sau articole vestimentare care nu mai vin de la an la an, care s-au uzat sau pur si simplu, sa fie ceva mai comod si mai inovativ, ca asa se cade la inceput de an scolar, nu?

Si atunci, incercam sa ne gandim la ceea ce ar face cat mai usor portul acestora, sa fim atenti la detalii, atat din punct de vedere calitativ dar si pret. Nu vrem ca cei mici sa fie supusi problemelor legate de incomodidate, de aparitia bataturilor sau incapacitatea de a merge lejer, mai ales cand merg pe jos la scoala sau participa la orele de sport in curte. Sunt astfel cativa factori de care ar trebui sa tinem seama atunci cand alegem incaltamintea pentru acestia, fie de tip sport, casual sau pur si simplu cea uzuala.

Chiar dacă metoda cea mai bună este să probezi încălțămintea, se recomandă și utilizarea instrumentului special de măsurare.

Încălțămintea trebuie să asigure susținere bună la călcâi, însă trebuie să rămână spațiu liber și la vârf. Degetele de la picioare nu trebuie să fie strânse în încălțăminte, copilul trebuie să le poată mișca.

Branțul este un bun indicator. Dacă este detașabil,  trebuie să rămână cel puțin 6 mm între degetul mare și marginea acestuia.

PARTICULARITĂȚILE ÎNCĂLȚĂMINTEI DE ALERGARE PENTRU COPII

Pentru a favoriza mișcarea naturală a piciorului copilului, încălțămintea trebuie să prezinte:

  • Diferență de înălțime între călcâi și vârful piciorului, (drop) între 6 mm și 10 mm
  • Greutate scăzută
  • Flexibilitate a tălpii, pentru mișcarea piciorului

Pentru utilizare în sala de sport, talpa încălțămintei nu trebuie să lase urme.

[junkie-button url=”https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4e586cac4&unique=a46311f72&redirect_to=https%253A//www.decathlon.ro/C-113554-incaltaminte-copii” style=”light-blue” size=”medium” type=”square” target=”_blank”] Vezi noile modele de pantofi sport pentru copii [/junkie-button]

Un factor de mare notorietate il reprezinta treningul sau imbracamintea sport, de la care nu trebuie sa facem rabat, atat pentru copii dar si pentru noi, adultii. Treningul trebuie sa fie conceput pentru o respirabilitate optimă. Material fluid, ușor și 100% reciclat, care sa asigure libertatea de mișcare necesară practicii sportive de intensitate mare…

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.