HomeCotidian

De ce sa te feresti din calea cumparatorilor maniaci

Like Tweet Pin it Share Share Email

Cumparator maniac este doar un alint. O metafora pentru obsedatul de shopping din a carei cale trebuie sa te feresti. Tocmai citisem intr-un editorial o treaba asemanatoare, exemplul unui nene care se posteaza in dreptul unui raft, cu carutul pe mijloc si iritat la culme atunci cand i se cere sa faca putin loc si pentru ceilalti cumparatori. Deh, se stie ca odata cu inaintarea in varsta, irascibilitatea este mai provocatoare. Cam asa sta treaba si in mica patanie a unui prieten, pe care ma simt destul de obligat sa o povestesc , mai ales acum cand toti ne inghesuim prin magazine dupa cele reduceri sau trebuincioase…

Relatez din perspectiva tipului in cauza:

Eu la supermarket, imi iau un cos de mana si dau sa caut ceva minuscule cumparaturi, asa, de moment. O franzela, ceva legume pentru un sandvis romanesc.

Se pare ca nu m-am nimerit intr-o perioada de shopping propice mie si accesul mi se stopeaza instant de un carut de cumparaturi ,ceva mai lat decat jumatatea culoarului. Ma uit in stanga, in dreapta si m-as fi intors inapoi daca nu as fi avut neaparata nevoie de pasta de dinti aflata dupa imediata apropiere a carutului. Trag putin cu ochiul si vad ca existau ceva cumparaturi in carut. Tot nu vad pe nimeni pe langa el , asa ca imi permit sa il misc putin, sa-l inlatur cumva din calea noastra, a celor care isi fac cumparaturi de buzunar…

Dupa nici doua secunde, s-a pornit potopul. Nici nu vreau sa va spun ce perdaf mi-am luat de la o matusa, trecuta bine de 60 si… de ani. De la acuzatiile ca nu-mi cer permisiunea ( cu toate ca abia atunci am vazut-o aparand de nu stiu unde), pana la inteligenta idee ca as fi vrut sa-i fur ceva din carut. Degeaba incerc sa-i explic faptul ca incurca accesul, ca nu are nici o relevanta ideea de furt atata timp cat este in interiorul magazinului si nu a platit produsele… Eh, un adevarat circ.

shopping enervant

Sa fiu sincer, dupa aceste patanii, nici nu stii cum sa o mai dai, sa spui un Pardon, un Ma scuzati subtil, sa te intorci si sa-ti vezi de treaba ta. Nu de alta, dar e posibil sa ti-o si iei peste cocoasa cu ditamai poseta cat o geanta de voiaj, asa, mai medie.

Eu nu va doresc decat Grija mare la cumparaturi…!!!

Comments (0)

Leave a Reply

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.