HomeCotidian

Dascali de doi bani

Like Tweet Pin it Share Share Email

Mi-a trebuit mult timp sa-mi revin dupa ce am ascultat inregistrarea cu madam Monica. Cum care Monica? Jigodia ( ca invatatoare nu e) care dascaleste cum stie ea mai bine elevii de clasa intai┬á a Liceului de Muzica Sigismund Toduta din Cluj. Pai normal, cum sa nu se comporte astfel, doamna care isi varsa toti nervii stransi pe acasa, ratele si banii cu care nu se mai ajunge sau alte probleme iscate din dragoste, mai stii …

Cauzele ar mai fi si de natura materiala, gen cadouri, ceva atentii de bun gust… Este ceva normal, mai ales in cazul scolilor si copiilor nostri. Este de-ajuns sa nu pui un ban de 8 Martie sau la Craciun pentru vreo madama intelectuala si cunostinte dascalesti, ca ti-a si ars copilul la scoala. Degeaba ridica degetele sa raspunda si el la vreo problema sau intrebare. Clar nu-l va pune atunci. Il va pune doar cand nu ridica mana, convinsa fiind ca nu stie. Si poc, uite si nota care strica media.

Pana isi da seama parintele ca la scoala detin controlul spagarii si trufasii profesori sau invatatori. Si tare ma gandesc ca acel copil de 7 ani, face parte din categoria specificata mai sus. Adica, o familie care n-a contribuit la fericirea invatatoarei si premierea dansei.

In timp ce isi exprima libera cuvintele jignitoare, atunci cand isi varsa naduful pe sarmanul copil, care nicicum in clasa intai nu ar fi demn de vreo pretentie, ei bine, in acel moment am vazut imginea copilului meu. Imi imaginam ca ar fi putut si inca mai poate fi pus in postura de a fi jignit, umilit in fata celorlalti colegi si descurajat sa creada vorbele cum ca la scoala poti invata sa cresti mare.

Si unde mai pui ca Seful Inspectoratului Scolar Cluj, considera ca invatatoarea disperata si isterica este apreciata insa este posibil sa aiba o tehnica de predare nepotrivita. Pai bine, dom’le, pe ce criterii se angajeaza in Inspectorat la dvs, pe craci lungi sau ochi frumosi ? Sau pe punga cea mai groasa??? Pe cine demonstreaza ca poate jigni mai bine?

Cine stie cu ce s-o fi jucat cand era mica, ce fel de jucarii o fi avut, prin ce gauri negre s-o fi impiedicat tiitoarea ce preda cu metoda glontului…

Ceva imi confirma faptul ca acea Monica Chiorean ( Doamne, si numele o caracterizeaza) nu este nicidecum mai presus de caliatatile si mentalitatea acelui copil, ba din contra, cred ca acel elev a ramas la nivelul sau si nu s-a coborat la nivelul dansei. Invatatoarea de doi bani nu merita nici macar sa puna piciorul intr-o scoala, daramite intr-o sala de clasa si colac peste pupaza, sa mai si predea. Doamne fereste-ne pe noi si pe copiii nostri!!!

Parerea mea !!! Voi ce parere aveti ???

Comments (1)

  • Astfel de oameni jignesc categoria dincare fac parte, si intamplator din care fac si eu parte. Elevul nu trebuie umilit in fata clasei (si credeti-ma ca acest tip de metoda nu exista printre cele pe care, noi, profesorii le invatam pentru a le aplica in procesul educativ). Cadrul didactic ar trebui sa ii explice inca o data daca nu a inteles si abia ulterior sa il noteze corespunzator, cu o nota in care sa nu se regaseasca nici frustrarile sau supararile acestuia, dar nici bucuriile si realizarile sale, ci cu o nota care sa concorde cu realitatea. Din pacate, putem teoretiza mult, dar de aplicat nu aplicam nimic.
    Fiecare padure are uscaturile ei, dar totusi sa vedem si copacii!… ­čÖé

    Reply

Las─â un r─âspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.