Gabryell.ro

Cum sa iti mentii angajatii fericiti

Mentinerea angajatilor fericiti reprezinta cheia succesului intr-o afacere. Capacitatea antreprenorilor de a face acest lucru are o deosebita influenta asupra veniturilor si asupra succesului dvs. ca si firma, indiferent daca va aflati la conducerea unei echipe, a unei companii sau a unui departament. Desi uneori oamenii au tendinta sa creada ca doar banii ii pot multumi si stimula cu adevarat pe angajati, exista multe alte forme de motivatii nonfinanciare care va poate aduce in culmile succesului.

In primul rand, daca vrei sa iti mentii angajatii fericiti va trebui sa creezi un mediu de lucru incare acestia sa se simta cat mai bine si mai confortabil. O prima sarcina ca si manager este sa create conditii de munca excelente si o ambianta de un nivel inalt de incredere in care oamenii sa se simta foarte bine dispusi si fericiti. Daca veti refuza sa criticati si nu veti da mereu vina pe angajati daca nu au facut ceva bine, veti reusi sa create conditiile necesare unui mediu de lucru armonios, in care angajatii sunt lipsiti de teama de esec, principalul obstacol in evolutia lor.

Apoi, gandeste-te ca niciunei persoane nu ii place sa aiba incertitudine, iar daca colaboratorii nu stiu ce recompense vor avea, ce bonusuri vor primi de la o luna la alta se vor produce stari de tensiune care se vor concluziona cu cautarea unui alt loc de munca sau cu o mult mai mica implicare.

Cu ocazia sarbatorilor pascale le poti oferi cosuri cadou paste cu produse italienesti sau cadouri traditionale.

Este foarte important sa alegi sa creezi relatii de incredere intre tine si angajatii tai, dar sa le permiti sa faca greseli fara sa se simta prost sau sa fie constant criticati. Atunci cand apar asemenea situatii, este bine sa va focusati pe solutii sau pe lucruri care va pot ajuta sa eliminate aceste reactii. Cel mai bine ar fi sa ajutati persoana respectiva sa inteleaga care este greseala, unde a gresit si cum ar trebui sa faca pe viitor.  Astfel, va veti ajuta angajatii sa invete lectia din acea experienta sis a isi imbunatateasca semnificativ abilitatile.

Apoi, un antreprenor de success trebuie sa fie mereu interesat de progresul angajatilor sai. Pentur a realize acest lucru ar trebui sa ii cunoasteti sis a descoperiti in ei talente ascunse. Antreprenorii trebuie sa fie constienti si de partile pozitive, dar si de aspectele negative ale unei persoane pentru a-I stimuli la creativitate, energie pozitiva, dedicare la locul de munca si energie colaborare.

Avand calitatea de manager sunteti persoana direct raspunzatoare pentru atmosfera sau starea angajatilor din cadrul firmei, dar si de satisfactii  si pastrarea lor. Acestea sunt ingredientele “cheie” in demersul constructiei unor relatii de succes dintre angajat si manager.

Nu uita de motivare! Angajatul motivate are o productivitate cu 40% mai mare, asa ca tine cont de faptul ca succesul tau depinde de munca subordonatilor.

Exit mobile version