HomeCotidian

Criptomonede si capitalul de piata

Like Tweet Pin it Share Share Email

Capitalul de piata este fara indoiala una dintre cele mai vanate idei, in care se presupune ca ar fi un mijloc de capacitare a economiei. Pana acum, observam ca isi tot iau avant si sunt din ce in ce mai sus metodele si platformele de plata, din cele mai active pe acesta piata.

[junkie-alert style=”grey”] Capitalul de piata este o modalitate de a clasifica dimensiunea relativa a criptomonedelor. Se calculeaza prin înmultirea pretului cu oferta.. [/junkie-alert]

Una dintre acestea este Bitcoin, platforma care permite tranzactii si sisteme de plata cu bani digitali. Practic, cu acestea se pot cumpara, spun gurile rele, mai tot felul de lucruri, mai greu de acceptat cu bani valabili, normali.

Acesta este conceptul de cripto-valuta, o retea de plata si tranzactionare prin monede virtuale. O alta platforma de acest gen, este Ethereum. O platforma descentralizata care are in derulare diferite contracte inteligente si aplicatii care sunt programate cu multa seriozitate, incat sa nu fie supuse la diferite accidente, cenzura, frauda sau alte interferente. Bineinteles ca aici putem discuta si despre un pret Ethereum, pentru ca de ce nu, pe asta se bazeaza mai toata treaba cu platformele de tranzactii si plati, nu?

[junkie-alert style=”grey”] Oferta expusa este cea mai buna aproximare a numarului de monede care circulă pe piata si se afla in mâinile publicului larg.

Totalul ofertei este suma totala a monedelor existente chiar acum (minus toate monedele care au fost distruse in mod autorizat). Oferta maxima e cea mai buna aproximare a valorii maxime pe care o vor atinge monedele in toata existenta lor. [/junkie-alert]

In protocolul Ethereum si blocchain exista un pret pentru fiecare operatiune. Etherreum se afla deocamdata in stadiul Homstead, propunand ca pe viitor sa se treaca la urmatoarea etapa, Metropolis. Pana atunci, functionarea se face in modul Beta…

Platforma lucreaza pe un model de complexitate de tip Sandwich, in care Ethereum ar trrebui sa fie cat mai simplu de folosit, usurand munca atat utilizatorilor cat si celor care administreaza interfata acestuia. Aceasta da o libertate de exprimare si fara restrictii in folosirea protocolului Ethereum, fara a defavoriza in mod preferential anumite tipuri de contracte sau tranzactii, indiferent de natura scopului lor. Practic, functioneaza pe principiul functionalitatii neutre a retelei.

[junkie-alert style=”null”] Oferta expusa este o metrica mult mai buna pentru a determina capitalizarea pietei. Monedele care sunt blocate sau rezervate nu pot fi vandute pe piata publica. Sunt monede care nu pot afecta pretul si astfel nu ar trebui sa li se permita sa afecteze si capitalizarea bursiera. Metoda de utilizare a ofertei de circulatie este analoga cu metoda utilizarii fondurilor publice pentru determinarea capitalizarii de piata a companiilor in investitii traditionale. [/junkie-alert]

Platforma Ehereum incurajeaza modul de abordare pentru clienti, conform cu stabilirea taxelor de tranzactii, astfel incat sa fie compatibila in mod substantial cu stimulente, astfel incat utilizatorii care utilizeaza platforma sa internalizeze costul activitatilor.

Gestionați un contract în curs de desfășurare sau o combinatie între mai mulți utilizatori. Exemple de acest lucru includ un contract financiar, cu un anumit set de mediatori sau un fel de asigurare. Se poate, de asemenea, avea un contract deschis in care o parte lasă deschis pentru orice altă parte să se angajeze la tranzactionare în orice moment; un exemplu de acest lucru este un contract care plătește automat o recompensă celui care prezintă o soluție validă pentru anumite probleme sau dovedește că oferă o anumită resursă.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.