HomeCotidian

Ce stii despre izolatia conductelor? Afla totul despre acestea…

Like Tweet Pin it Share Share Email

Daca locuiesti la bloc probabil nu este o noutate sa auzi ca in general lucrarile la retelele de termoficare nu sunt realizate corespunzator, iar acest lucru are impact asupra confortului resimtit de locatari. Nici cei care locuiesc la case nu sunt scutiti de dezavantajele de care au parte atunci cand nu au in vedere izolarea corespunzatoare a conductelor.

Cea mai mare parte a pierderilor de caldura au loc prin tevi si de ce sa nu iei masurile necesare pentru a impiedica asta? Nu cred ca o duce nimeni atat de bine incat sa fie indiferent fata de urmarile pe care le poate avea lipsa unei izolatii corespunzatoare a tevilor.

Indiferent daca locuiesti la bloc sau la casa, este bine sa te documentezi in privinta masurilor pe care le poti lua pentru a reduce pierderile de caldura si a beneficia de un grad ridicat de confort.

Izolarea termica a conductelor – cat de importanta este aceasta?

Unii au instalata centrala termica prin care asigura necesarul de caldura pentru locuinta intr-o anexa separata de casa. Ei bine, in cazul acesta, este mai mult decat necesar ca atentia sa fie centrata asupra alegerii unor materiale de izolatii conducte cat mai eficiente pentru protectia acestora.

De ce este necesar sa izolam termic? Cu ajutorul izolatiei, atat in cazul resedintelor, dar mai ales a spatiilor industriale, vom asigura un grad mai ridicat de protectie personalului, procesele tehnologice care implica transportul si stocarea sunt vizibil imbunatatite, impactul asupra substantelor transportate de conducte este redus, putem face economii pentru ca reducem pierderile de energie, dar in acelasi timp contribuim si la cresterea sustenabilitatii echipamentelor si a proceselor.

Cred ca unul dintre motivele principale pentru care trebuie sa recurgem la utilizarea unor materiale de izolatii conducte il reprezinta pierderile de caldura. Pentru a le putea stopa trebuie deci sa apelam la un material eficient, pe care il putem intrepune intre aerul extern si metalul tevii. Este esential sa alegem un material care sa fie un conductor termic ineficient. Numai astfel ne putea asigura ca fluxul de caldura este unul nul.

Daca vrei sa beneficiezi de maximum de confort in locuinta proprie si sa nu fii in situatia de a plati mai mult decat trebuie pentru intretinerea acesteia, atunci trebuie neaparat sa izolezi instalatiile de apa calda. Prin acestea au loc cele mai multe pierderi de caldura. Daca tevile respective trec prin incaperi precum pivnita, debaraua sau camara, acest lucru nu poate decat sa te dezavantajeze pentru ca respectivele camere trebuie pastrate racoroase.

Iti revine datoria sa consulti piata si sa alegi acel material care a fost conceput special in acest scop. Poti sa te orientezi dupa o marfa mai ieftina sau mai scumpa, in functie de bugetul de care dispui. In acest sens, poti sa te orietenzi dupa vata minerala legata cu sarma zincata, precum si dupa vata de sticla destinata acestui tip de izolare.

Metode de izolatii conducte exista suficiente. Trebuie doar sa o gasesti pe cea mai potrivita pentru nevoile tale, pe care sa ti-o permiti, si sa iei masurile necesare pentru a impiedica pierderile de caldura, atat de costisitoare!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.