HomeCotidian

Cartea in format fizic, o dependenta morala

Like Tweet Pin it Share Share Email

-„Trebuie sa citesc o carte pentru un portofoliu/proiect la romana!

-„Ok, despre ce carte este vorba, sa o putem gasi in timp oportun”.

-„Nu tati, stai linistit ca o gasim pe net, in format electronic, o sa mai iau si paragrafe de acolo cu copy paste”

Asta fiind o discutie de acum doi ani, cand fiica-mea, eleva de liceu fiind, incerca sa ”invete” citind carti pe net. De fapt, nu stiu altii cum sunt, insa mie unul, treaba asta cu cititul in format electronic, ebook-uri, lumina laptopului, nu mai spun a telefonului, ma oboseste extrem. Nu ca as fi incercat in mod intens, dar …nu!

Probabil ca asa suntem noi, cei mai invechiti, cei care simtim nevoiia sa spunem clasicul ”pe vremea mea”!!! Poate am fost noi mai ghinionisti, sau mai norocosi ca ne-a prins tehnologia mai tarziu. Daca ar fi sa ma intrebati pe mine, m-as intoarce cu drag acum 40 de ani in urma, cand singurul ebook era in ghizdanul de la scoala, cand singurul lucru bun de facut in zilele ploioase din vacantele la bunici, erau micile cartulii scortoase.

Fie ca era vorba de istoria fascinanta, de basmele lui Ispirescu sau al Fratilor Grimm, ceva se lipea acolo, bine de tot. Fara sa ne dam seama ca mai tarziu, ne vor fi de folos atat in plan profesional dar si pentru un bun angrenaj psihic.

In sfarsit, ideea este alta. Despre ce am prefera acum, astazi, pe viitor. Cum vom citi? Cat vom intelege? De fapt, pentru generatiile tinere, acest concept pare sa prinda din ce in ce mai mult. La cititul pe e-book, alternand cu audiobook-uri sau pur si simplu, cautand tot ce ne trebuie pe un simplu smartphone.

Pe celalalt talger al balantei, consider ca uneori, formatul electronic te poate ajuta in momente decisive. Mai nou, daca esti prins intr-un ”vartej” inaintea unui examen, si bagajul tau este doar laptopul sau telefonul, te poti descurca de minune cu un audiobook sau e-book. Editura NICULESCU este printre cele mai reprezentative in acest sens. Fie ca te pregatesti pentru un interviu, te antrenezi in dezvoltare personala sau pur si simplu cauti ceva sa te destinda, chiar si in format electronic poti gasi aici diversitati

Vezi cateva titluri si idei de audiobook-uri de pe Editura Niculescu

Sunt un adept si insetat al cartilor de fictiune, inventii, nascociri, SF-uri, orice creste pe aceasta ramura. Kant definește ficțiunea în opera sa „Critica rațiunii pure” ca o născocire dar în același timp o posibilă acceptare a subiectului

Ei bine, si mie imi placea sa accept acest subiect, de nascocire a fictiunii. Cautand printre paginile virtuale ale Editurii NICULESCU, marturisesc ca am gasit ceva ce mi-a marcat placut existenta in copilarie, doua audiobook-uri, Robinson Crusoe si Cei trei Muschetari. Insa tot aici, descopar ceva ce imi starneste interesul, razboi. Sa fim sinceri, cui nu-i placeau pistoalele cand era mic? De baieti zic…

Asadar…

Masacrul de la Two Storm Wood

 Căpitanul Mackenzie este un supraviețuitor al războiului, dar încă prizonierul acestuia. Nu se poate întoarce acasă până când tovarășii săi căzuți pe front nu sunt recuperați și înmormântați.

Dar totul se schimbă atunci când face o descoperire înfiorătoare sub ruinele unui adăpost german. În curând, devine clar că ceea ce a descoperit Mackenzie este o crimă de război de o sălbăticie inumană.

Pe măsură ce adevărul întunecat iese la iveală, atât el, cât și Amy pornesc în căutarea unui psihopat, unul pentru care atrocitățile de la Two Storm Wood nu reprezintă un sfârșit, ci doar începutul

Daca vi se pare o descriere incitanta si v-am starnit interesul pentru roman, il gasiti in linkul de mai jos

Un click spre romanul Masacrul de la Two Storm Wood

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.