HomeCotidian

Acasa e mai bine

Like Tweet Pin it Share Share Email

Pentru multi cei care sunt plecati in strainatate, sensul gandirii se poate schimba intr-un mod negativ sau pozitiv, in functie de modul de viata, salariu sau trai . Poate ca limba romana nu este cea mai frumoasa limba din lume, insa pentru toti romanii, este cea mai activa si eleganta. Esti roman si degeaba te transformi subit in englez sau italian. Intotdeauna vei fi atras de romani, Romania si romaneste. Te spargi in figuri cu muzica de doi bani , insa nu iti dai seama ca atat valorezi tu insuti …

Personal, am vorbit cu cativa prieteni care sunt plecati din tara de ani buni . Asta insemnand 10-12 ani. Atunci ar fi trebuit sa plec si eu. Nu am facut-o insa si cred ca am facut cea mai buna alegere din viata mea.

joburi in lume

E bine. E bine acolo. Si atat. Doar acolo. Pur si simplu ,traiesti clipa englezeasca, italiana sau spaniola. Nici un Craciun , Paste sau zi de nastere nu poate fi sarbatorita cu familia, prietenii sau pur romaneste.

Partea buna in strainatate este aceea ca salariul difera mult fata de cel romanesc, angajatorul este mult mai responsabil fata de angajati , educatia este mult mai diferita fata de cea de aici.

Insa odata ajunsi in Romania dupa multi ani, ruptii de tara incep sa vada diferenta. O mare diferenta dusa spre prostie , daca ar fi sa ma iau dupa o oarecare fatuca , care dupa un an in Italia ma intreba  :

-Como se dice la Coca Cola ? ??? Bai , ma lesi….!!!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.