HomeCotidian

Steroizi, rezultate si mituri

Like Tweet Pin it Share Share Email

Una dintre cea mai discutata problema in sport, este medicamentatia sau administrarea unor suplimente, pentru ca unii sportivi sa poata face fata cu brio anumitor competitii. Putem aminti aici suplimentele cu multivitamine, proteice sau nutritive. Unele dintre acestea pot fi utile si benefice, altele, daca nu sunt administrate in mod corect, pot cauza diversi factori negativi asupra sanatatii.

Peste tot vom intalni diverse forme de promovare sau descurajare, precum, daca nu iei anumite proteine, suplimente, nu vei ajunge la corpul dorit, oricate ore de sala vei face, oricat vei alerga sau cat te vei chinui, va fi in zadar.

Ei bine, toate vorbele si povestile nu sunt decat asa cum am spus mai sus, mituri. Dar, cu toate acestea, un adevar exista si acesta este doar ca poti dispune de rezultate intr-un timp mai scurt, vei avea parte de o rezistenta mai buna si vei fi mai activ. Insa cel mai important, trebuie sa urmezi si rezultatele unui antrenor personal, instructor sau medic, inainte de a incepe programul.

Din punctul meu de vedere, toate tipurile de suplimente ”energizante” ar trebui luate in primul rand prin alimentatie. Din carne, oua, branza, fibre, toate bazate pe mese regulate si in combinatii cu multe salate sau legume in general…Doar in cazul cand organismul nu asimileaza corect, nu crestem in masa musculara sau greutate, atunci este necesar sa apelam la aceste suplimente…

Un subiect mai sensibil, care tot planeaza asupra unor sportivi, indeosebi celor care practica fitnes-culturism mai avansat, este administrarea binecunoscutilor steroizi. Steroizii, care ce fac? Imbunatatesc starea de antrenament, dispozitia, energia, si pastreaza o masa musculara pe tot timpul cat sunt administrati. Exact, pentru ca in concursurile de culturism, trebuie neaparat sa poti avea muschi bine definiti, masa musculara si atitudine, bineinteles.

Intotdeauna, carcotasii vor spune ca steroizii sunt ”droguri, substante interzise, pot crea diverse dependente, etc”. Ei bine, nu cred ca trebuie sa aplecati urechea la tot ce auziti. Uneori, pot avea si rezultate mai putin pozitive, insa depinde de tipul si modul de administrare.

Iarasi, insist sa cred ca trebuie consultat in primul rand un medic sau un instructor specializat in nutritie. De obicei, exista si mituri dar si explicatii pentru ceea ce ofera steroizii, mai mult sau mai putin acceptate, multe dintre aceste lucruri le puteti afla pe vandsteroizi.net

  • unele tipuri de steroizi sunt forme modificate de testosteron, ceea ce poate duce la efecte adverse precum impotenta sau modificari in ceea ce priveste activitatea si interesul fata de viata intima. Sunt folosite insa variante de testosteron cu un alt steroid puternic androgen pentru a compensa si a evita problemele de acest gen.
  • Sunt bune si suplimentele insa nu au acelasi efect rapid. Pentru cei care se lasa convinsi ca cele doua sunt pe aceeasi lungime de unda ar trebui spus ca sunt steroizi vanduti poate pe piata neagra cu titlul mai atractiv de suplimente, pentru ca nu exista vreo formula magica capabila sa se compare cu rezultatele oferite de steroizi
  • Muschii tin doar cat iei steroizi? Gresit. Muschii raman acolo, doar ca trebuie antrenati, pentru a nu se pierde din ”valoarea” lor vizuala, si steroizii te ajuta sa-i mentii si sa-i cresti

Comments (0)

Leave a Reply

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.