HomeCotidian

Cum să îți protejezi mașina în timp

Like Tweet Pin it Share Share Email

Tehnologia mașinilor s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani, introducând noi modele și căutând noi modalități de a transforma vechile mașini în unele pro-ecologice. Astfel numărul persoanelor care investesc în mașini performante crește pe zi ce trece. Datorită investiției făcute, fiecare persoană în parte dorește ca mașina să reziste o perioadă îndelungată de timp. Acest lucru este posibil dacă autovehiculul este întreținut corect.

Pentru cei cu adevărat pasionați, orice mică zgârietură găsită poate provoca un disconfort. Dacă și tu ai făcut o investiție de acest fel, cu siguranță că vrei să îți protejezi cât poți de mult mașina.

Astfel că, îți voi prezenta mai jos un mini-ghid de întreținere a noii tale mașini, în speranța că nu va trebui să treci printr-un moment stresant.

Ce trebuie să faci?

  • Folosește protecție

În cazul în care rulezi cu o viteză mare pe drumuri cu denivelări, este cazul să te interesezi de huse capota. Din cauza vitezei mari, pietrele mici aflate pe drum sunt proiectate de sub roțile mașinilor din față pe capota mașinii tale – lucru care poate duce la zgârieturi – sau chiar pe parbriz – provocând crăpături. Aceste huse sunt fabricate din materiale textile, special realizate și montate de specialiști, și previn atingerea directă dintre caroserie și pietre pe toată suprafața capotei.

  • Întreține-o corect

Felul în care îți vei întreține mașina va determina capacitatea de longevitate a acesteia.

În primul rând, alege cu grijă drumurile pe care conduci. Chiar dacă mașina este perfect capabilă de a te deplasa pe drumuri cu gropi și pietriș, asta nu înseamnă că nu va avea de suferit după.

Citește manualul vehiculului și procedează întocmai ca în instrucțiuni. Chiar dacă uneori ți se va părea că poți neglija asta, nu este corect.

Mașina trebuie spălată cu regularitate în timp ce caroseria trebuie tratată cu ceară. Dincolo de rolul estetic, vopseaua protejează împotriva ruginii, lucru care o face destul de importantă funcțional.

  • Ascultă-ți mașina

Fii atent la mesajul transmis de mașină. Este cel mai sigur mod prin care poți afla dacă e ceva în neregulă sau nu. Găsește ce nu mai e ca la început. Ascultă să vezi dacă sunetele sunt aceleași, sau se aud zgomote neobișnuite. Vezi dacă elimină mirosuri ciudate sau sunt vibrații pe care nu le simțeai înainte.

Un mecanic ți-ar putea spune că e perfect normal, dar nimeni nu cunoaște mașina ta mai bine ca tine. În aceste cazuri este mai sigură o vizită la service decât să aștepți pur și simplu să treacă.

  • Găsește mecanicul potrivit

Poți afla de un mecanic sau service bun prin recomandări ale colegilor și prietenilor cu același model de mașină ca al tău. De altfel, poți căuta și pe internet.

Asigură-te că service-ul la care ai apelat are un certificat de excelență și că echipa este bine antrenată.

Mecanicii de încredere vor asculta cerințele tale și au scopul de a rezolva problemele tehnice observate de client. Acesta este dispus să îți explice care e problema mașinii și care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a o repara.

Dacă ești interesat de protecția mașinii tale, accesează linkul https://tuning-car.ro/accesorii-auto/huse-capota și verifică serviciile oferite.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi transmisa in mod public. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.